מידי יום ויום עולים בראשינו רעיונות כאלו ואחרים. רעיונות על שינוי סגנון חיים, על התנסות חדשה, משהו הקשור לעבודה, ללימודים ועוד… מתי בפעם האחרונה ניסתם להוציא לפועל אחד מרעיונות אלו? האם החלק היוצר את הרעיונות בכם נותן ביטוי לחלק המבצע אותן?
כבני אדם אנו יצרנים. בכל דקה ודקה המוח שלנו מייצר רעיונות ומחשבות. רוב הרעיונות והמחשבות האלו נשמרות בתוכנו ולא מקבלות מענה. מדוע? מדוע אנו חושבים על שאפשר לעשות, וכשאנו מגיעים לשלב העשייה אנו דוחים אותה?
עלינו ללמוד לאזן בין הרעיון לביצוע, לדעת לתת לשניהם את החשיבות הנכונה ולהתחיל ליצור ולהוציא אל הפועל.
אציג פה מספר דרכים ועצות שיעזרו לכם לשלב בין שתי היכולות.
כשעולה לנו רעיון, עלינו לשאול מה המטרה אליה אני רוצה להגיע? האם הרעיון הזה הוא בעצם הדרך הנכונה כדי להגיע למטרה? או שאולי ישנן דרכים טובות יותר? אולי בעצם המטרה לא מצדיקה את הדרך? במידה ועניתם על שאלות אלו בחיוב, הרי שאתם יכולים לבצע את הרעיון. באם עניתם עליהן בשלילה, יכול להיות והמטרה אינה מצדיקה את הדרך.
אנו כל הזמן מיצרים ומיצרים רעיונות, ברגע שאנו מייצרים הרבה רעיונות המטרה יכולה ללכת לאיבוד. מקרה שכזה קורה ברגע שאנו קובעים לעצמנו מטרות ארוכות טווח. אין כל רע בקביעת מטרה ארוכת טווח, נסו לחלק את הדרך למטרה הגדולה למספר מטרות קטנות כדי שישמרו את העניין שלכם בדרך למטרה.
לאחר שהלטנו על המטרה עלינו להתמקד בה, ובדרך. להתמקד, משמעו לבדוק מהם הגורמים המפריעים ומהם הגורמים התורמים לנו בדרכנו. על מנת לעשות בדיקה זו אני ממליצה על שימוש בדף ועפרון. ערכו רשימה של דברים שתורמים ודברים שמפרעים. אל תמחקו דברים שהכנסתם לרשימה ולאחר מכם החלטתם כי אינם מתאימים. השאירו אותם שם. עברו על הרשימה מספר פעמים ושקלו טוב את כל מה שכתבתם בתוכה. מומלץ לעשות טבלה זו גם במשך הדרך, ולא רק בתחילתה. זאת על מנת לבדוק שאין עיכוב או עצירה וכדי להשתיק את התירוצים והביקורת העצמית שעלולים לצאת ממאחורי הוילון.
שימו לב כי בזמן הדרך להגיע למטרה יעלו בראשכם רעיונות נוספים. אל תזניחו רעינות אלו שכן הם ישארו בראש ויפריעו. כתבו אותם בפנקס קטן, ודעו שהם שם וניתנים לביצוע. אל תתפרסו על הרבה רעיונות והרבה עשייה שכן ככה אנו רק הולכים לאיבוד.
שיהיה בהצלחה!
אדית קמחזי